Samen Bevallen zwangerschapscursus

Als zwangerschapsdocent van Samen Bevallen bereid ik zwangere vrouwen, samen met hun partner, voor op de bevalling en alles wat hierbij komt kijken.

Om je goed voor te bereiden op de geboorte van de baby is het nodig om tijd en ruimte te maken voor dit grote wonder. Het is belangrijk om dit samen met je partner te doen. Je partner weet hierdoor hoe hij jou in rust en vertrouwen kan ondersteunen gedurende de bevalling. Tijdens deze cursus worden jullie allebei uitgebreid geïnformeerd over het verloop en de fasen van de bevalling, het omgaan met de weeënkracht, het eerste contact met jullie baby, het geven van borstvoeding en de kraamperiode. Ademhalingen, ontspanningsoefeningen, massage, perstechniek, en houdingen ter opvang van weeën zijn de praktische vaardigheden die jullie je eigen zullen gaan maken. De partner krijgt de vaardigheid in handen om de barende vrouw te coachen tijdens het geboorteproces. Zodat jullie diep voldaan na de geboorte zullen constateren: Bevallen, dat deden we Samen!

Dankzij jouw lessen waren we als toekomstige ouders goed voorbereid op wat er komen ging. Vooral de persoonlijke manier en kwaliteit van je lessen gaven ons veel vertrouwen. Bedankt voor wat je doet voor alle toekomstige ouders!

2e of derde kindje op komst? Herhalingscursus Samen Bevallen

De komst van een tweede of meerdere kind staat vaak minder centraal, omdat jullie oudere kind of kinderen ook aandacht vragen. Om toch stil te staan bij deze nieuwe zwangerschap en weer ruimte te maken voor deze unieke gebeurtenis, biedt Samen Bevallen de Herhalingscursus in 3 avonden aan. Vooral het opfrissen van de ademhalingen, ontspanningsoefeningen, baringshoudingen, en massage zijn onderdelen die aan bod komen. Ook wordt er stil gestaan bij de rol van het oudere kind of de oudere kinderen na de geboorte van het nieuwe broertje of zusje.

In Amersfoort wordt de cursus Samen Bevallen al ruim 30 jaar gegeven en aangeraden door verloskundigen. Jet de Roode, Laura Rodenburg en ik geven deze cursus al vele jaren met enthousiasme en ervaring. Voor aanmelding en meer informatie over de verschillende cursussen zie www.samenbevallen.nl.

Share This