Praktische informatie

Prijzen en vergoeding mindfulnesstrainingen 

Diverse startdata in het jaar. Kijk bij agenda voor het volledige overzicht.

Mindfulnesstraining – de 8 weekse Mindful Based Stress Reduction mét stiltedag
De investering voor een MBSR training is: €450,- voor particulieren [kijk hieronder of je voor vergoeding in aanmerking komt].
Wanneer je werkgever of een organisatie de kosten overneemt zijn de kosten €550,-
Inc. materialen, werkmap, geluidsbestanden.

Mindful Ouderschap / Mindful Parenting
Investering voor een Mindful ouderschaptraining is: € 425,-
Wanneer je werkgever of een organisatie de kosten overneemt zijn de kosten €525,-
Incl. werkboek Mindful Ouderschap, materialen en geluidsbestanden.

Wil je graag een training volgen, voel je dat het echt iets voor je is en je kan het niet betalen, dan nodig ik je uit om hierover contact met mij op te nemen, dan kijken we samen naar wat er wel mogelijk is.

Vergoeding
Ik ben gecertificeerd mindfulnesstrainer categorie 1 en lid van de beroepsvereniging van mindfulnesstrainers VMBN.
Mijn registratienummer is: 20221666
Veel zorgverzekeraars vergoeden [een deel van] de kosten van deze mindfulnesstraining. Kijk of je in aanmerking komt voor vergoeding bij je zorgverzekering in je aanvullende polis. Daarnaast zijn veel werkgevers bereid om de mindfulnesstraining te vergoeden, vaak in het kader van persoonlijke ontwikkeling of stress gerelateerde/ burn-out klachten.

Via je zorgverzekering
Bij een zorgverzekering met aanvullende dekking kan bij steeds meer zorgverzekeraars aanspraak worden gemaakt op vergoeding van (een deel van) de kosten van een mindfulnesstraining. Aan vergoeding kunnen, afhankelijk van de polisvoorwaarden die de zorgverzekeraar hanteert, eisen worden gesteld. Informeer bij je eigen zorgverzekeraar of de training [deels] wordt vergoed en onder welke voorwaarden vergoeding mogelijk is. De vergoede bedragen liggen tussen de 100 en 350 euro, afhankelijk van de verzekeraar en het gekozen aanvullende pakket. Ga naar ZorgWijzer.nl voor een overzicht van de voorwaarden en vergoede bedragen per verzekeraar.
Overweeg je een mindfulnesstraining te volgen in 2023? Dan kan het zinvol zijn om van zorgverzekeraar te wisselen, wanneer deze een betere vergoeding biedt dan je huidige zorgverzekeraar.

Tips voor andere mogelijkheden voor vergoeding:

Via de werkgever
Vergoeding via de werkgever gebeurt steeds vaker. Bijna alle werkgevers hebben een budget preventie, een ziekteverzuimbudget en /of een budget persoonlijke ontwikkeling. Ook kan er binnen grotere organisaties een beroep worden gedaan op bedrijfsmaatschappelijk werk.

Via arbodiensten
Werkgevers via arbodiensten benaderen, via bedrijfsartsen en brancheorganisatie [bv. BOA, Arbouw] is een mogelijkheid.

Via UWV
Het is de moeite waard voor mensen met een uitkering om te onderzoeken of het UWV een deel van de kosten voor een training kan betalen. Hierbij is van belang om goed te motiveren hoe een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het [sneller] vinden van een baan en aan het goed blijven functioneren in een baan.

Tip bij afwijzing zorgverzekeraar door ontbreken AGB- of behandelcode
Het komt soms nog voor dat zorgverzekeraars een declaratie afwijzen omdat de trainer geen AGB-code heeft of omdat er geen behandelcode op de factuur vermeld staat. Dit is echter niet terecht. De zorgverzekeraars die vergoeding bieden voor mindfulness doen dat in de meeste gevallen op voorwaarde dat er een doorverwijzing is afgegeven door de huisarts en de mindfulnesstrainer bij de VMBN is aangesloten in categorie 1 [wat het geval is wanneer je bij mij een training volgt].
Wordt je declaratie afgewezen, neem dan contact op met je zorgverzekeraar en verwijs naar hun eigen vergoedingsvoorwaarden of vraag of zij willen aangeven waar in hun voorwaarden staat dat er voor de vergoeding van de mindfulnesstraining een AGB- of behandelcode nodig is. Over het algemeen wordt de aanvraag dan alsnog goedgekeurd.

 

Share This