Annika [43 jaar]

Ik ben blij dat ik vorm heb weten te geven aan wat ik wil in mijn leven: werken met mensen. Anderen inspireren om weer krachtig in zichzelf te gaan staan en ouders het broodnodige steuntje in de rug te geven om meer plezier te kunnen beleven aan het ouderschap.
Met mijn gezin van drie kinderen en man woon ik in Leusden-Zuid, vlakbij de prachtige natuur van Den Treek.

Mijn werkwijze is warm, open en authentiek. In verbinding met de ander.

Als Trainer Mindful Ouderschap pluk ik de vruchten van mijn ervaring als moeder van drie kinderen. Het combineren van werk en gezin en alle rollen die daarbij horen, als moeder, maar ook als partner, als vriendin, als zus en als dochter is een uitdaging en tegelijkertijd ook een bron van inspiratie.

Ik werkte een aantal jaren als communicatieadviseur en projectleider bij een grote Welzijnsorganisatie en na de geboorte van mijn drie kinderen startte ik als gastouder mijn kleine opvang die ik een paar jaar gehad heb. Deze rijke ervaring draag ik met me mee.

Ik volgde diverse trainingen en cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling [Vipassana mediatie retraites en mindfulness trainingen] en begeleide de Avondenreeks “In je moederkracht‘ van ‘Ik Samen’ [Coaching voor Verdiepend Ouderschap]. Vanaf 2016 geef ik als gediplomeerd Samen Bevallen docent met veel plezier zwangerschapscursussen aan aanstaande jonge ouders. In 2019 volgde ik de opleiding tot trainer Mindful Parenting bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam. Daarna deed ik de basis en vervolgopleiding tot Mindfulness MBSR/MBCT trainer bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam, deze rond ik in het najaar van 2021 af. Ik ben dan categorie 1 gecertificeerd mindfulnesstrainer.

In het beoefenen van Mindfulness heb ik een krachtig middel gevonden. Een middel om naar binnen te keren, om aan te komen bij mezelf en om van daaruit weer krachtiger naar buiten te kunnen treden. Ik kijk ernaar uit mijn enthousiasme te kunnen delen!

In mijn wil strome kracht
In mijn voelen vloeie warmte
In mijn denken strale het licht
Opdat ik liefheb met de hartewarmte
die alle dingen met wijsheid vervult

[Joan Salter, Op weg naar de aarde, 1990]

 

Share This