‘Ouderschap is een van de meest intense en dankbare, en tegelijkertijd uitdagende en stressvolle ‘jobs’ die we ooit zullen hebben. Te vaak raken we verstrikt in de dagelijkse hectiek en zijn we het kwijtgeraakt om eenvoudig in het nu aanwezig te zijn met onze kinderen’.
Susan Bögels, Hoogleraar psychologie (UVA) en psychotherapeut

Goed voor jezelf zorgen in je volle leven en in het ouderschap

Ons leven is druk, er wordt veel van ons gevraagd: werken, sporten, sociale contacten onderhouden. Heb je behoefte aan meer rust, balans, energie en plezier met je gezin?  Een training Mindfulness voor Ouders brengt inzicht in het ontstaan van de hectiek, zorgen en moeilijke opvoedmomenten van alledag. Mindfulness kan je helpen om alles in je drukke leven in een goede balans te brengen. Je krijgt handvatten en oefeningen om hiermee beter om te gaan. Zo ontstaat meer rust en plezier in het dagelijkse leven met je gezin.

 “Het lukt je niet meer om te genieten van je kinderen en van de kleine dingen in het leven. Je voelt je soms meer als een manager van het gezin dan een moeder.”

Voor wie

  • De training Mindfulness voor Ouders is voor ouders die bewust willen opvoeden en die aandachtiger willen blijven in de dagelijkse drukte. Met aandacht voor zichzelf en voor hun kind.
  • Voor ouders die de verbinding met hun kind willen versterken. Die met voldoening en plezier willen genieten van de bijzondere tijd met je kind. Die een krachtiger ouderschap willen ervaren.
  • En voor ouders met kinderen die ‘anders’ zijn en die het lastig vinden om daarmee om te gaan.
  • Maar ook voor ouders die merken dat soms de hectiek van alle dag, de stress, zo’n grote rol speelt in het leven dat het je niet meer lukt om met rust en aandacht bij je kinderen én jezelf te zijn. Waar de burn-out op de loer ligt.

Ook goed om te weten: ervaring met mindfulness is niet nodig!

En mocht je al wel ervaring hebben en bijvoorbeeld de reguliere 8-weekse mindfulness training gevolgd hebben, dan werkt deze training verdiepend.

In de training Mindfulness voor Ouders komt aan bod

  • Je leert hoe je beter om kunt gaan met stress en de dagelijkse hectiek van het ouderschap
  • Je leert om minder te reageren vanuit automatische reactiepatronen en om meer met bewuste aandacht aanwezig te zijn bij jezelf en in de opvoeding van je kinderen.
  • Je oefent het managen van je emoties, zoals boosheid, schuld, verdriet of onmacht waardoor je beter om kunt gaan met je eigen emoties en die van je kinderen.
  • Je oefent hoe je meer aanwezig en in het hier- en- nu kunt leven en weer kan genieten van de kleine dingen in het leven.
  • Je leert hoe je meer rust creëert en daarmee meer balans ervaart.
  • Je leert hoe je het ouderschap kunt gebruiken voor je eigen persoonlijke ontwikkeling.
Share This