Mindfulness zet je in je kracht!

Mindfulness is eigenlijk niets anders dan bewust aanwezig zijn. Vanuit een open en vriendelijke houding willen begrijpen wat er aan de hand is. In plaats van je mee te laten nemen door de onrust in je hoofd, lastige emoties of de spanning in je lichaam, helpt mindfulness je deze spiraal te doorbreken en een basis van rust en ontspanning te vinden. Je komt weer in je kracht te staan, om daarvandaan opnieuw keuzes te maken die goed zijn voor jouw welzijn.
Als je aanwezig bent bij het opstaan, de boodschappen doen, het gesprek met een collega bij het koffiezetapparaat, de kleine en grote conflicten van alledag, dan ben je niet ergens anders met je aandacht. Dan ben je hier, nu, in dit moment. Dan spaar je energie en merk je wat er gebeurt op het moment dat het gebeurt. Dat maakt de ervaring van dit moment krachtiger.

Goed voor jezelf zorgen in je volle leven én in het ouderschap

Ons leven is druk, er wordt veel van ons gevraagd: werken, sporten, sociale contacten onderhouden. Heb je behoefte aan meer rust, balans, energie en plezier met je gezin?  Een training Mindful Ouderschap brengt inzicht in het ontstaan van de hectiek, zorgen en moeilijke opvoedmomenten van alledag. Mindfulness kan je helpen om alles in je drukke leven in een goede balans te brengen. Je krijgt handvatten en oefeningen om hiermee beter om te gaan. Zo ontstaat meer rust en plezier in het dagelijkse leven met je gezin.

 “Het lukt je niet meer om te genieten van je kinderen en van de kleine dingen in het leven. Je voelt je soms meer als een manager van het gezin dan een moeder.”

‘Ouderschap is een van de meest intense en dankbare, en tegelijkertijd uitdagende en stressvolle ‘jobs’ die we ooit zullen hebben. Te vaak raken we verstrikt in de dagelijkse hectiek en zijn we het kwijtgeraakt om eenvoudig in het nu aanwezig te zijn met onze kinderen’.
Susan Bögels, Hoogleraar psychologie (UVA) en psychotherapeut

Share This