Goed voor jezelf zorgen in je volle leven en in het ouderschap

Ons leven is druk, er wordt veel van ons gevraagd: werken, sporten, sociale contacten onderhouden. Heb je behoefte aan meer rust, balans, energie en plezier met je gezin?  Een training Mindfulness voor Ouders brengt inzicht in het ontstaan van de hectiek, zorgen en moeilijke opvoedmomenten van alledag. Mindfulness kan je helpen om alles in je drukke leven in een goede balans te brengen. Je krijgt handvatten en oefeningen om hiermee beter om te gaan. Zo ontstaat meer rust en plezier in het dagelijkse leven met je gezin.

 “Het lukt je niet meer om te genieten van je kinderen en van de kleine dingen in het leven. Je voelt je soms meer als een manager van het gezin dan een moeder.”

Lees hier meer over de training Mindful Ouderschap


Eigen ervaring
Oh, wat heb ik genoten van die eerste tijd met mijn kleintje! Van de onvoorwaardelijke liefde, het grootse gevoel dat het moeder zijn mij gaf. En tegelijkertijd holde ik mezelf voorbij en was ik vooral bezig met de volgende voeding, met de vraag of ze wel goed groeide en of ik haar in bedje zou leggen of toch in de draagdoek. Ik was onzeker en twijfelde overal over.  Ik wilde het té goed doen en kon moeilijk loslaten… Toen mijn derde kind drie jaar was en ik heel wat hobbels en moeilijkheden verder was, bracht Mindfulness me verder. Het hielp me om op de moeilijke momenten echt aanwezig te zijn en vertrouwen te hebben. Op die momenten kon ik bewuster van ze genieten, van hun spel, van hun plezier, van het knuffelen, van het voorlezen. Dat heeft me veel meer rust gegeven. Terugkijkend zou ik willen dat ik Mindfulness eerder in mijn leven had geïntegreerd. Nu gun ik het elke jonge ouder om met meer aandacht aanwezig te kunnen zijn!

 

Mindfulness voor moeders | Annika van Tol

‘Ouderschap is een van de meest intense en dankbare, en tegelijkertijd uitdagende en stressvolle ‘jobs’ die we ooit zullen hebben. Te vaak raken we verstrikt in de dagelijkse hectiek en zijn we het kwijtgeraakt om eenvoudig in het nu aanwezig te zijn met onze kinderen’.
Susan Bögels, Hoogleraar psychologie (UVA) en psychotherapeut

Share This