Mindful met je baby

Ben je net moeder geworden en zijn er naast het genieten ook momenten van stress, het niet weten, zorgen of je het wel goed doet? Misschien wil je het wel te goed doen? In deze 4-weekse training ‘Mindful met je baby’, leer je om bewuster aanwezig te zijn, met aandacht voor jezelf en je kindje, leer je om te gaan met gevoelens van onzekerheid of frustratie en ga je krachtiger in je moederschap staan.

Wat komt er aan bod?
In deze training leer je een aantal meditaties die je goed in je dagelijks leven kunt toepassen. We doen de kijkmeditatie, een oefening in het contact maken met je kindje. We oefenen in zelfcompassie en delen ervaringen met andere deelnemers. Daarnaast krijg je oefeningen en opdrachten mee om thuis het geleerde toe te kunnen passen.

Wat ga je leren
Met de komst van een kindje verandert er een hoop in je leven. In de ‘Mindful met je baby’ training leer je op een kalme en onbevooroordeelde manier voor je kindje te zorgen. Je leert opmerkzaam te zijn voor de signalen die je kindje afgeeft en daar sensitief op in te spelen.
Maar het biedt ook praktische handvaten in hoe je om kunt gaan met de stress waar je als verse ouder mee te maken krijgt. Als ouder leg je de lat vaak hoog en is het soms lastig om aandacht voor jezelf te hebben. Simpele alledaagse dingen als ‘ik moet eigenlijk naar de wc’, of ‘mijn warme koffie opdrinken’, kunnen uitgesteld worden omdat er altijd wel iets belangrijkers te doen is. Het gevaar ligt dan op de loer dat je aan het eind van de dag uitgeput bent. In de training leer je beter voor jezelf te zorgen, vriendelijkheid en compassie richting jezelf, je kindje en je omgeving te brengen.

Goed om te weten: ervaring met mindfulness is niet nodig. Mocht je al wel ervaring hebben dan werkt deze training verdiepend.

Indifidueel of in een kleine groep
De Mindful met baby training is ontwikkeld door dr. Eva Potharst en is wetenschappelijk onderzocht door UvA minds en de Universiteit van Amsterdam. De training is grotendeels gebaseerd op de Mindful Ouderschap training, die ik al geef. Je kunt de training individueel doen, dan is er veel persoonlijke aandacht voor jou, of samen met je partner. Maar het kan ook leuk en leerzaam zijn om de training in een kleine groep te doen, bijvoorbeeld je zwangerschapsgroepje of je Centering Pregnancy groep. Ik nodig je van harte uit om contact op te nemen dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn!

Praktisch
Er is plaats voor 4 deelnemers met kindje. De eerste les is zonder baby, de overige keren is met baby.
Data en tijd: 4 ochtenden van 10.00 uur tot 12.00 uur, bij voldoende aanmeldingen start er een nieuwe groep. 
Kosten: €175,- incl. BTW en werkboek ‘Mindful met je baby’.
Locatie: in of rondom Amerfoort, afhankelijk van het aantal deelnemers.

Aanmelding:
Bel, app of mail me en ik neem contact met je op. Voordat de training start hebben we nog een telefonisch kennismakingsgesprek.

 

Eigen ervaring

Oh, wat heb ik genoten van die eerste tijd met mijn kleintje! Van de onvoorwaardelijke liefde, het grootse gevoel dat het moeder zijn mij gaf. En tegelijkertijd holde ik mezelf voorbij en was ik vooral bezig met de volgende voeding, met de vraag of ze wel goed groeide en of ik haar in bedje zou leggen of toch in de draagdoek. Ik was onzeker en twijfelde overal over.  Ik wilde het té goed doen en kon moeilijk loslaten… Toen mijn derde kind drie jaar was en ik heel wat hobbels en moeilijkheden verder was, bracht Mindfulness me verder. Het hielp me om op de moeilijke momenten echt aanwezig te zijn en vertrouwen te hebben. Op die momenten kon ik bewuster van ze genieten, van hun spel, van hun plezier, van het knuffelen, van het voorlezen. Dat heeft me veel meer rust gegeven. Terugkijkend zou ik willen dat ik Mindfulness eerder in mijn leven had geïntegreerd. Nu gun ik het elke jonge ouder om met meer aandacht aanwezig te kunnen zijn!

Share This